Copycat Chipotle Cilantro Lime Ris Opskrift

Indholdsfortegnelse:

Copycat Chipotle Cilantro Lime Ris Opskrift
Copycat Chipotle Cilantro Lime Ris Opskrift
Anonim

Cilantro lime ris fra restaurantkæden Chipotle er et af deres signaturtilbud. Den smagfulde blanding af hakket frisk koriander med det skarpe pift af lime passer perfekt sammen med de krydrede bønner, krydret kød og salsaer, der bruges i deres burritos, skåle og salater. Det er meget nemt at genskabe dette menupunkt derhjemme - nøglen er at bruge friske ingredienser, ligesom restauranten gør.

Når du hakker den friske koriander, skal du ikke bekymre dig om at plukke alle bladene fra stænglerne. Faktisk giver korianderstængler stor smag i opskrifter. Sørg også for at skrælle limen først og derefter skære den i halve og juice den. Det gør det meget nemmere at beskytte fingrene, når du kører frugten langs et skarpt rivejern. En lille lime vil give nok skal og saft til denne opskrift.

Server korianderlime-ris med stuvede sorte bønner, grillet kylling eller barbacoa og sjove sider og toppings som ost, guacamole, salsa og creme fraiche.

Ingredienser

  • 2 kopper vand
  • 1 kop langkornet hvide ris
  • 2 teskefulde vegetabilsk olie
  • 1 tsk kosher s alt
  • 1/3 kop frisk koriander, finthakket
  • 1 tsk frisk limeskal, fra 1 lille lime
  • 1 spsk frisk limesaft, fra 1 lille lime

Trin til at gøre det

Saml ingredienserne.

Image
Image

Kombiner vand, ris, olie og s alt i en 3-liters gryde. Bring i kog.

Image
Image

Reducer varmen, læg låg på, og lad det simre i 15 til 20 minutter, eller indtil vandet er absorberet. Fjern fra varmen og lad stå i 5 minutter tildækket.

Image
Image

Rør frisk koriander, limeskal og saft i.

Image
Image

Tip

Smid ikke de korianderstilke ud. Tilføj et bundt til din gryde sammen med risene for at give retten mere koriandersmag. Fisk stilkene ud, før du tilføjer de friskhakkede blade og lime.

Opskriftsvarianter

De langkornede ris, der bruges i denne opskrift, kan tilberedes på komfuret som vist ovenfor, men de kan også laves i mikrobølgeovnen, Instant Pot eller riskogeren.

  • Mikrobølgeovn: Kombiner 2 kopper vand og 1 kop ris i en 2-quart mikrobølgesikker skål. Dæk til og varm i mikrobølgeovnen i 5 minutter. Reducer indstillingen til 50 % effekt og mikroovn i 15 til 20 minutter. Tag den ud af mikrobølgeovnen og lad den stå tildækket i 5 minutter. Tilsæt derefter koriander, limesaft og skal som beskrevet. (Bemærk, at tilberedningstiden kan variere på grund af forskelle i mikrobølger.)
  • Instant Pot: Placer risene i et finmasket dørslag og skyl grundigt, før de sættes i den elektriske trykkoger. Tilsæt de skyllede ris, kun 1 1/4 kopper vand og s alt til trykkogergryden (mindre vand er nødvendig, når du laver ris i en elektrisk trykkoger). Rør for at kombinere. Lås låget på plads og vælg højtryk og 3 minutters kogetid. Når timeren bipper, skal du slukke for trykkogeren og bruge en naturlig trykudløsning i 10 minutter. Efter 10 minutter, lav en hurtig trykudløsning. Rør vegetabilsk olie, koriander, limesaft og skal i.
  • Riskoger: Følg de samme forhold for vand, ris og s alt. Kog efter producentens anvisninger. Når risene er færdige, røres vegetabilsk olie, koriander, limesaft og skal i.

Anbefalede: