Opskrift på martini til morgenmad

Indholdsfortegnelse:

Opskrift på martini til morgenmad
Opskrift på martini til morgenmad
Anonim

The breakfast martini er en moderne klassiker i cocktailscenen. Skabt i London i slutningen af 1990'erne, det er en ginsur forstærket med appelsinmarmelade for en bittersød smag. Det kræver blot nogle få almindelige baringredienser, og det er en cocktail, som alle kan lave derhjemme.

Appelsinmarmelade er morgenmadsmartiniens signaturingrediens, og det er bedst med marmelade af høj kvalitet. Dette er en perfekt cocktail til at fremvise gin med en lettere botanisk profil, inklusive dem, der fokuserer på blomster- og frugtnoter frem for enebær-forward London dry gins. For at runde det af skal du vælge en tredobbelt sek. på øverste hylde og bruge friskpresset citronsaft, og du får en udsøgt brunch-værdig martini.

Den originale garniture til en morgenmadsmartini er en skive toast smurt på kanten. Det er usædvanligt, men sjovt, selvom du risikerer brødkrummer i din drink. Orange twists er et mere konventionelt alternativ. Ligesom Bloody Mary er krydret garniture såsom sprød bacon, cornichons og søde syltede peberfrugter (f.eks. Peppadew-mærket) fremragende tilføjelser, der spiller af morgenmadstemaet.

Ingredienser

  • 1 til 2 teskefulde appelsinmarmelade
  • 1/2 ounce friskpresset citronsaft
  • 1 3/4 ounce gin
  • 1/2 ounce premium triple sek
  • Orange twist, eller cornichon, eller sødt syltetpeber; til pynt

Trin til at gøre det

Saml ingredienserne.

Image
Image

Tilsæt appelsinmarmeladen og citronsaft i en cocktailshaker. Rod godt for at bryde marmeladestrengene op.

Image
Image

Tilføj gin og triple sec og fyld shakeren med is.

Image
Image

Ryst godt i ca. 15 sekunder.

Image
Image

Sig over i et afkølet cocktailglas med en finmasket si.

Image
Image

Tilføj et appelsin twist, cornichon og/eller sød syltet peberpynt. Server og nyd.

Image
Image

Tips

  • Denne martini kræver typisk "1 barske" marmelade. Denne måling kan variere fra den ene ske til den næste, selvom det generelt svarer til en dyngede teske.
  • Hvis den marmelade, du bruger, har meget fine stykker appelsinskal eller er "fri", kan du springe forvirringen over. Rør i stedet sammen med væskerne, indtil det er opløst, tilsæt derefter is og ryst.
  • For at finsile cocktailen, hæld drinken gennem både din normale si og en finmasket si. Det er ikke nødvendigt, men sikrer, at der ikke kommer marmeladestykker ind i glasset.

Hvem opfandt morgenmadsmartinien?

The breakfast martini blev skabt i 1996 af Salvatore Calabrese, mens han arbejdede på Londons Library Bar i The Lanesborough hotel. Hans inspiration var den appelsinmarmelade, som hans kone insisterede på, at han spiste til morgenmad. Smagen af de bitre konserves fik ham til at tage krukken med på arbejde og udvikle denne opskrift, som nu nydes over hele verden. Det var ikke den første cocktail, der brugte marmelade, selvom det er den mest berømte. I "Savoy Cocktail Book" fra 1930 delte Harry Craddock en marmeladecocktailopskrift, der også parrede den med gin og citronsaft og er kendt som "særligt egnet til at være en frokostapéritif."

Anbefalede: